Vakgenoten

#1 - Neuromarketing: in gesprek met Martin van Kranenburg

Marc en Gijsbert Season 1 Episode 1

Marc en Gijsbert gaan in gesprek met Martin van Kranenburg over neuromarketing. Wat moet je er mee in je organisatie, wat zijn kansen en hoe haal je meer uit je sales kanalen door te schrijven voor het brein?

Aanleiding voor dit gesprek is het boek "Schrijven voor het Brein" dat Martin samen met Wim van der Mark heeft geschreven.

Daarnaast is Martin ook een vakgenoot. Welk pad heeft Martin bewandeld tot een veel gevraagde spreker, schrijver en zeer populaire docent bij Beeckestijn Business School?

Opname dit keer vanuit museum Corpus in Leiden.

Interesse in het boek "Schrijven voor het Brein" van Martin van Kranenburg en Wim van der Mark? Bestel via deze link bij Bol.com.

Luistertip: StoryBrand #46 met Wim van der Mark over de principes van Siegfried Vögele. Open in Spotify via deze link.

Intro: 0:05

Welkom bij Vakgenoten. De podcast over digital en innovatie. Mark en Gijsbert gaan in gesprek met Martin van Kranenburg.

Gijsbert: 0:35

Martin, als ik jouw vrienden zou vragen wat doet Martin nou?

Martin: 0:40

Jeetje, als ik mijn vrienden zou vragen Mijn vrienden zijn allemaal Brabanters Die zouden, denk ik, zeggen zeggen docent in online marketing? Oké, dat is wat hij doet. En hij, martin, helpt mensen, hoe je van zoekers boeken maakt. Dat heb ik ze wel eventjes duidelijk gemaakt.

Gijsbert: 0:57

Dan heb je ze goed opgeleid. Bij mij weten ze dat vaak niet. Ik ben heel benieuwd Waar in het verleden ben je nou echt geïnspireerd geraakt door je vakgebied en neuromarketing?

Martin: 1:07

Dat neuromarketing. Ik zal eerlijk zeggen, ik ben altijd al geïnspireerd geraakt in communicatie met beeld. Al heel vroeg dat was in de tijd, dat ik in de vorige eeuw bij D-Reizen werkte. Ik heb aan de wieg staan van dereisnl, maar dat was zelfs voordat het internet was was ik al geïnspireerd, want dan hadden we ik zal het even meenemen, dat is meteen een verhaal Dat was de uitdaging, dat mensen kwamen nog naar een reisbureau nog steeds wel gelukkig, en die moesten dan redelijk lang wachten, voordat ze aan de beurt waren. En toen hadden we een we noemden dat de vakantiezal hadden we een zal bedacht, waarin mensen zeg maar met touchpoints al kunnen aangeven oké, wat wil je doen, waar wil je heen, met hoeveel personen? En dat was magisch. En dat vulden ze dan in, en daar kwam er zo'n briefje uit rollen, uit zo'n autobaat Oké, dit zijn jouw vakantiewensen. En dan konden ze sneller naar de reisadviseur Of de reisadviseuze, en die konden hen dan helpen.

Martin: 2:03

En het mooie was En daar kwam eigenlijk al meteen dat neuro om de hoek kijken Het mooie was, de wachttijd was even lang, maar de gevoel van de wachttijd was veel minder, als mensen met die zeilaanslag gingen, met dat communicatie, met dat beeldscherm, omdat ze al bez bezig waren. Ze waren al ermee bezig. Dat was eigenlijk mijn eerste contactmoment met communicatie met mensen via een beeldscherm, ergens in de jaren negentig.

Gijsbert: 2:32

Dat zag je gebeuren, en toen dacht jij Magisch Gewoon.

Martin: 2:37

Hoe ga je dat dialoog gaan, hoe ga je het gesprek gaan? Daarna begon het redelijk best wel plat Met online Midden, brochure, online. Het ging nog om hoeveel hits had je in die tijd, en dan ging het echt daar nog over. En op een gegeven moment werd internet belangrijker en belangrijker En toen ging het echt naar oké, los van dat, je er moet zijn, moet het ook usable zijn, moet het ook bruikbaar zijn. En daarna moest het gaan converteren. En toen de converteren erbij kwam, ja, dan moet je ook daar kwam bij die neurom de hoek kijken. Dus in het begin heel veel met als we even onder vakgenoten zijn heel veel Steve Crook, die man heeft voor mij de Bijbel geschreven met het boek Don't Make Me Think. Maar op een gegeven moment merkte ik, nu is de usability wel oké, nu is het goed genoeg. Dus ik moet nu op zoek naar een nieuw vliegwiel. En dat vliegwiel.

Martin: 3:29

En toen hoorde ik heel veel over de term en de naam Cialdini. En ik dacht Cialdini. Ik dacht echt ja, cialdini. Ik dacht een of andere Italiaanse circusartiest, niks van dat. Die had zes principes, tegenwoordig zeven. Maar die had zes principes, die je altijd helpen, om eerder een ja te krijgen op jouw verzoek. En ik wilde daarheen, en ik was blogger bij Marketing Facts.

Martin: 3:53

Dan heb ik Bram, bram Koster, super toffe gast. En dan heb ik Bram gemeld Bram, heb je nog een kaartje over? Want ik wil gewoon. Want, ja, als zelfstandige is een kaartje kost 995 euro. Nou, dat is het waard hoor, maar het is best wel even een hap uit je budget. En Bram zei nee, heb ik nog. En als ruil moet je dan een blog schrijven.

Martin: 4:21

En ik zat in die zaal ik weet nog goed, was in Spand en Bussum. Er kwamen ook heel veel pakken aan lopen van de Rabobank en de ING en andere banken, want die wilden gewoon leren, hoe krijg ik iedere jaar van mijn mensen, dat ze een keer gaan doen, wat ik wil, dat ze gaan doen? Maar ik zat alleen maar in die zaal Ja, tof, dat het offline werkt, hoe gaat dit online werken? En ja, ik was zo gepakt, en in ruil voor Bram moest ik een blog schrijven. En toen was ik daarmee bezig, en toen zag ik al ja, martin, je bent niet de enige, die één blog heeft geschreven over die zes principes. Toen zei ik tegen Bram, bram, wat we gaan doen, ik ga van elk principe een blog schrijven. Ja, bram, blij, we zitten content. En uiteindelijk is het toe gaan vliegen.

Martin: 5:01

Toen heb ik die white paper geschreven Op online beïnvloeden. Ik moet hem echt gaan bijwerken, want hij is al sinds 2009 is hij nu, en dat was eigenlijk mijn eerste aanraking met neuromarketing, met echt op gedrag veranderen, in communicatie, voordat je die werkend leven inging. Heb je toen nog een bepaalde studie gevolgd, die richting is? Kun je daar iets over vertellen? Ja, die studie heb ik gevolgd. Wij komen samen uit Brabant, en dat hoor je ook wel. Dat is wel leuk. Ik was vroeger uit Wolk.

Martin: 5:35

Ik heb de MTRO gedaan. Dat is een middelbare toeristische opleiding, superleuk, echt naar mijn zin gehad. En daarna heb ik de heo gedaan, en dat is ik. Begon met commerciële economie. Toen had ik al heel snel door, daar ga ik het eerste jaar niet redden. En toen heb ik overgestapt naar economisch linguistisch, en daar pluk ik nu de vruchten van.

Martin: 5:56

Want vooral dat economie plus linguistiek, zeg maar de taal economisch linguistisch, ja, dat is nu, waar het om draait, het kunnen verwoorden van je plannen in taal en verbaal, wat ik wel fascinerend vind. Ik heb ook zo'n hbo-opleiding gedaan. Ik heb daar nog nooit gehoord van een kandini, ik heb daar nog nooit gehoord van een karenman. Waarom is dat tegenwoordig wel onderdeel van het onderwijs? Ja, ik zit nu, kijk, ik ben docent, trainer, ondernemer. Ik zit bij Beekstein Business School, onder andere, bij de NIMA, bij e-merch, bij de Talent Institute, en ik krijg wel mensen, die dan hebben, vanuit hun studie Cialdini hè Bijvoorbeeld, of BG Fogg, kahneman, even onder ons, en dan krijg ik ook wel terug, ik vraag altijd zeg maar, wie kent Cialdini?

Martin: 6:47

Of wie kent Steve Krug Heel stil, wie kent Cialdini? Daar moet ik altijd wel wat handen om aan gaan. Ik zeg oké, kom eens door, teres, wat zijn de principes? Want dan zie ik ook Ze hebben bijvoorbeeld ergens in Nijmegen de communicatie gestudeerd, ja, ik heb het toen wel geleerd. Maar kom eens door, noem, eens eens, want even onder ons, als je dit aan het luisteren bent, en je bent een vakgenoot. En de principes van Cialdini, die moet je niet kennen, maar die moet je kunnen dromen. Als je die niet kan dromen, ga je content maken. Als je die wel kan dromen, ga je impact maken.

Gijsbert: 7:20

En zo komen we dan. Dat is een mooie soundbite, het is gewoon klaar.

Martin: 7:24

Je komt er niet meer door Met al die ruis en informatie En de aandachtspannen, die als daalt, als een dolle. Maar dan kom ik bij die studenten, en ze zeggen Ja, nee, maar Martin, die heb ik wel gehad, dat was voor mij rijtjes stampen, klaar en door. En dan denk ik Ja, dan ga je het niet redden.

Martin: 7:41

Gelukkig heb ik ook heel veel in mijn trainingen Echt gepassioneerde mensen, en dat vind ik het mooiste, wat er is Gedrevenheid. Ik zoek mensen, waar het vuurtje brandt, en die kunnen het oproepen, en die mensen maken het verschil. Maar het wordt wel gegeven, maar je leert het niet, en dat heb ik echt wel gemerkt. Leren doe je door te doen. Als je het niet doet, leer je niks. Dat is die 10, 20, 70 leerkurven. 10% van wat je leert, hoor je een keer, leer je een keer door een boek of door een cursus. 20% is peer-to-peer learning, dus met elkaar dingen afstemmen, vind ik heel belangrijk, doe ik altijd in trainingen Teams met elkaar aan de slag zetten. Belangrijk doe ik altijd in trainingen Teams met elkaar aan de slag zetten. En 7% is doen. Als je je woorden niet gaat aanpassen, als je die Cialdini niet vertaalt in Cialdini Powers En het gaat doen, leer je dus echt werkelijk helemaal niks.

Martin: 8:36

En zie jij ook in bedrijven, hoe ze dat dan weten te borgen? Moet je iedere keer iemand bij jou op cursus sturen? Zie je ook bedrijven, die het gewoon letterlijk in hun DNA opnemen, digitaliseren, integreren in hun business? Mijn grootste uitdaging krijg ik het op de agenda als docent en hou ik het op de agenda, en dat is mijn grootste uitdaging, en ik ga je uitleggen, wat ik daarmee bedoel. Heel vaak willen mensen iets leren. Een trucje Bijvoorbeeld ik iets leren Een trucje?

Martin: 9:04

Ik wil leren, hoe je persuasive copywriting gaat doen. Je leert het niet, even, dat je even een dagje naar een training gaat, je krijgt een certificaat. Je leert niks, je kent niks. En dat vind ik wel het mooie van nu, dat blended learning, de hybride. Zorg er nou voor, dat, als je iets leert, dat je het toepast En dat je, als het belangrijk is, één keer per maand Ik noem dat Copy Monday, of als het niet zo heel belangrijk is, doe het één keer per kwartaal.

Martin: 9:33

Maar zorg er nou voor, dat het in de agenda staat En dat je met het team gaat zeggen oké, en Copy Monday, wat wil dat zeggen? Dan heb je met elkaar data-driven, heb je met elkaar bekeken, wat zijn nou de vijf belangrijkste pagina's, waar 80% van ons omzet doorheen gaat. Kijk er nou elke maand naar, maar ook naar die bedankpagina En ook naar die mail. En als je dat doet, dan ga je groeien En ik noem dat kopje Monday Structuur In de flow komen. En ik ken een aantal bedrijven, die dat doen. Ja, die groeien drie keer harder dan bedrijven, die denken, oh, heel leuk, metaverse of ChatGPT, ga daar eens even lekker in duiken.

Martin: 10:08

Nee, vriend, ga nou eens structureel je vijf belangrijkste pagina 1% beter maken, ja, en dan ga je als de dolle. Maar als ik dan kijk naar bedrijven, gebeurt dit in de praktijk. Nee, maar ook wat ik ook al heb geleerd, mijn belangrijkste inzichten, is gewoon in het ritme komen, met elkaar doen. Maar ook leg je tekst nou eens even voor, of je landingspagina, vraag het nou even aan vijf mensen En gewoon heel simpel Loop eens op af Hé, is het duidelijk, wat er hier staat? Is het volledig? En alle lezers vragen beantwoord? Word je verleid? Vijf mensen leggen 80% van hun problemen bloot.

Martin: 10:47

En dan kom ik bij bedrijven, en dan zijn ze met een nieuwe website bezig En ook met design, vooral met design, en dan met tekst. En dan vraag ik ook Hé, wacht even, ik heb even gezien in jullie over ons pagina, de klant staat centraal. Nee, dat klopt, de klant staat centraal. En dan zeg ik nou die nieuwe website, vertel eens, met hoeveel mensen heb je die getest, en hoeveel mensen heb je die laten zien? Nee, martin, nee, we weten wel, wat de klant wil, de klant staat wel centraal, maar wij praten niet met klanten.

Martin: 11:27

Jongens toedeledokie, maar Je gaat het niet redden, en dat is iets geks, en dat is mijn moeilijkheid in het vak Krijg ik het op de agenda En hou ik het op de agenda. En er zijn bedrijven En die huren mij gewoon heel vaak in In dit soort conversion trajecten, en ik ben eigenlijk gewoon de stok achter de deur, en we gaan elke keer weer met de checklist. Ik heb zo'n neuromarketing checklist, daar gaan teams mee aan de slag, en elke keer blijven we dat herhalen. Het is echt de kracht van herhaling, maar volgens mij, er is een hele sterke basis die je hebt ontwikkeld, ook in je boek Schrijven voor het brein Samen met Wim.

Martin: 12:00

Wim heeft fantastische ervaring. Wim is geschreven. Wim heeft fantastische ervaring. Wim is geschreven en is goud. Wat me daarin opviel, is, dat er heel veel dingen zijn, die je gewoon met checklistjes kunt aftwinken. Dat is niet echt de rocket science meer. Wat me dan opvalt, dan wij als vakgenoten Dan op zoek gaan naar een bedrijf, die onze nieuwe website kan gaan bouwen, en dat we dit allemaal zelf achteraf moeten gaan implementeren. Zijn er geen oplossingen standaard? dat je naar een webbureau gaat en je zegt, ik verkoop dit product, en dat dan al die kennisstukken, de persuasive marketing, al die stukken gewoon automatisch geïmplementeerd zijn. De juiste manier, opbouw van een website. Waarom moeten we elke keer opnieuw het wiel uitvinden?

Martin: 12:43

Je hebt wel gelijk, je moet er bovenop zitten. Dat heb ik wel gemerkt. Ik zit nu Het is wel grappig Mijn bedrijfje heet ook sinds 1998. Hoe ik dat ooit heb verzonnen, dat is het jaar, waarin ik met online marketing ben begonnen. Dus ik zit nu 25 jaar in het vak, en als je er dan, gaat het gewoon niet werken.

Martin: 13:07

Je moet snappen, wat je doet. Er zijn een aantal bureaus, die het snappen, die het ook omarmen, die ook snappen, dat het om het verhaal gaat, dat je eigenlijk eerst een verhaallijn scherp moet hebben En dan pas een keer met het design moet komen En deze principes, maar die zijn op één hand te tellen. Dus ze zijn er wel, maar dan nog is het aan jou. Het is altijd een samenspel ook, want het bureau kan je wel helpen, maar die kent jouw markt niet, die kent jouw, ik hoop, je visie dan wel en je strategie, je richting, waar je heen wil, maar die kent die business niet zo goed als jij kent. Dus het is een samenspel. Maar ik zie wel, dat steeds meer bureaus klanten hiermee gaan helpen, en je mag best weten je zei het zelf Dat we in het boek doen, is, mensen helpen, om de ideeën, die ze hebben, te kunnen verwoorden In taal, waarop mensen aangaan, en we combineren dat neuromarketing en tekst, en daar ligt het goud. Die twee dingen combineren. En we merken ook steeds Met dat bedrijf verantwoordelijkheid nemen. Want die zeggen ook Ja, martin, wij zijn een webbouwer, wij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de tekst, de klanten, die hebben altijd het idee, die leveren de tekst aan.

Martin: 14:13

Wij voelen aan ons water, dit klopt niet, maar wij zijn er niet verantwoordelijk voor de middelen, de handvatten, om dan even met zo goed mensen in gesprek te gaan Het wordt heel vaak vervelend zeggen ze dan ook. Dan zeggen we ja, het voelt niet goed. Ja, wat voelt dan niet goed? Ja, nee, ja. En nu, we hebben nu ook vijftig bureaus, die meedoen, nu hebben ze een structuur, en nu kunnen ze zeggen oké, wacht eens even, we hebben nu deze landingspagina. Ja, oké, dan hebben we het segment Oké, helder.

Martin: 14:42

Nou, wijs eens aan, waar kan die zich herkennen In het begin. Wijs eens aan, waar kan die zich herkennen. Wacht eens even, jullie. Tekst gaat heel veel over wij, jullie homepage begint al met wij, wij. Ik kan me niet herkennen, wat jij allemaal wil.

Martin: 14:57

Welkom op onze website. Ik heb geen vraag, of ik vandaag welkom ben, dus kan vandaag welkom ben, dus kan je je herkennen. En het tweede is voel ik of zie ik een noodzaak, om vandaag met jou in contact te komen? Wijs eens aan, waar staat dat. De derde vraag is wat beloof je me eigenlijk nu, als je deze mail stuurt of mij ontvangt? Of wat beloof je me eigenlijk op die landingspagina Wat is je belofte? Nou, waar staat het, jongens, als dit binnen vij? Maar dan denkt het brein van die lezer Dit is niks voor mij, wat heb ik eraan?

Martin: 15:24

En die is door. Dit zijn maar drie van die dingen, die we minutie geven aan bureaus En die zeggen Ja, martin, ons hele bureau doet mee, let op, wij gaan het niet schrijven. Maar als wij het niet kunnen beoordelen, ja, wie dan wel. En zo is het onze missie, vooral van Wim hoor, want Wim is goud, maar de missie van Wim is gewoon tekst op de agenda. Dat had even gelukt, ook de laatste Sinds december met chat GPT. Dus, tekst staat bij iedereen op de agenda. Maar nou wordt de vraag Kan jij beoordelen, of het goed genoeg is? En als jij niet kan beoordelen, of het goed genoeg is, dan ga je content maken, of rommel Of nog meer ruis. Maar als jij wel kan beoordelen, dat het goed genoeg is, dan kan het voor je laten werken. En daar hebben we zeven criteria voor, en als je die snapt en blijft toepassen, dan ga je als de dolle. Waar is die passie van jou vandaag gekomen? De passie voor Ja, voor het vak. Je bent uiteindelijk vanuit je opleiding in een reiswereld gaan werken.

Martin: 16:24

Bij D-reizen. Je gaf een mooi voorbeeld, hoe je dan de mensen, dingen ervaarde, ook als ze de winkel inkomen. Maar waar komt die passie vandaan? passie vandaan, zie je dat van Wat doe je? Is het altijd alles, wat jij omarrend zeg, maar vol passie doet, of is het echt een specifiek topic, wat jou echt wacht? Ik vind, alles, wat je doet, doe ik wel met gedrevenheid en wil ik vol voor gaan. En dat, dat kan je niet altijd van anderen verwachten, weet ik ook wel.

Martin: 16:55

Maar waar ik echt op aanga, als ik een cursus of een training geef, en ik zie gewoon mensen, die het gaan doen, en dan krijg ik een mailtje terug, vaak onverwachts, van Martin, je hebt me geïnspireerd, ga nu echt dit verder onderzoeken. Ja, die mensen, daar word ik zo blij van, en ik heb ook wel mensen. Ik, en ik heb ook wel mensen, ik noem het wel eens twee verschillende types, maar ook met ondernemers, ook met marketeers, en dan zit ik ook in de training, en dan ga ik er altijd lekker vol in Ja, maar dat werkt niet bij ons. En dan Ja, maar waar heb je dit dan vandaan?

Gijsbert: 17:29

Heb je echt nog nooit gehoord gekken. Nee, echt helemaal niet.

Martin: 17:32

En dan denk ik Oké, gaat het zo'n avond worden. Maar gelukkig heb je dan ook ja en mensen. En ja, martin, ik zal een verhaal kort toelichten. Ik doe heel veel voor de city marketing. In Amersfoort Vind ik leuk, superleuk, in de stad iets terug doen En heel veel theaters, musea, en die moeten ook tekst schrijven, nieuwsbrieven, om klanten te verleiden, om te komen. Maar dadelijk, de uitdaging waard van oké, hoe krijgen we nou de wat minder populaire voorstellingen vol? Want daar moet je ook neuromarketing voor gebruiken. Dus kijk, als Joep van Dijk komt, met twee vingers in mijn neus, krijg ik het vol. Maar hoe gaan we dat spel nou doen? Nou, we waren met z'n allen bezig. In één keer brak corona uit. We gingen door Doorstampen, dus we gingen in Zoom, en dan had ik zo'n vijftien man, en er waren er een aantal, en eentje was er van Martin. Ik heb Cialdini toegepast in mijn SEO. Nou, we groeien als kool. Ik heb die Hobson plus 1. Die tweede keuze, die je zei, wat we eerst hadden, alleen maar staan Kom langs voor de cursus Of schrijf je in voor de cursus.

Martin: 18:41

Maar nu met die Hobson plus 1. Briljant, dat is een linkje eronder. Nu zeggen we, doe een gratis proefles, en dan hoor je ook mensen. Nee, het is corona, we doen niet zoveel. Nee, daar heb je ons geen zin in. Nee, dat hebben we ook al geprobeerd. Nee, daar heb je ons. Werkt het niet? Ja, dan is het toedeledokie. Dus het heeft mindset te maken. Mindset, focus houden, en dan lukt het je.

Gijsbert: 19:12

Daar ben ik wel heel benieuwd naar. Wij spreken regelmatig mensen, die misschien zelf wil zien, dat de verandering nodig is. Dus stel, je bent overgestapt naar een nieuw bedrijf, maar dan moet je twee dingen doen. Je snapt, waar je heen wil, maar je team moet mee. Je kan je team opleiden, en het andere uitdaging is vaak oké, maar ik moet ook met management mee en de mensen op hetzelfde niveau. Dus, hoe kan jij die mensen, die het wel zien, maar het gedaan moeten, krijgen? wat voor tips zou je? voor hun hebben.

Martin: 19:42

Dus je bedoelde eigenlijk, ik ben een manager, ik heb gewoon mijn mensen mee te krijgen. Ik vind één, als manager heb je ook een verantwoordelijkheid. Ik vind, als manager, ik kom managers tegen, en die zijn dan verantwoordelijk voor hun website. Ik zie het ook bij directies. Die hebben ook een verantwoordelijkheid. Ik kom managers tegen, en dan heb ik een website bekeken, en dan vraag ik Hoe vind je eigenlijk, dat je bedankpagina eruit ziet? En dan zie ik ze een klein beetje wit wegtrekken. Die hebben het afgelopen jaar nog nooit hun eigen bedankpagina bekeken. Dan moet je eigenlijk diep schamen. Als jij niet de meest kritische gebruiker bent van je eigen website, dan is dat shame on you, dan ben ik serieus.

Gijsbert: 20:19

Maar dan zeg je, dat je je eigen spel moet kennen.

Martin: 20:23

En je moet je eigen spel spelen. Word ondertussen van je team En ik zie het bij bedrijven, ook bij grote bedrijven, die ik help, waarbij het MT nooit naar hun eigen website kijkt. Wat voor indruk geef je dan aan je marketeers? Dat geeft gewoon de indruk, dat je niet belangrijk vindt. En je bent niet belangrijker dan je marketeer. Je bent net zo belangrijk. En ik merk, dat managers, die gewoon met hun poten in de modder gewoon hun eigen website bekijken. Dus tip 1 is eat your own dog food, absoluut. En als je dat niet doet, ga niet lopen huilen, als de conversie tegenvalt, want je bent gewoon niet betrokken. Dat is één. Dus pak je verantwoordelijkheid. En dan weet ik af en toe, dan zet ik wat mensen op scherp misschien, maar dat meen ik oprecht, En is dat voor jou dan ook een rode vlag tot ziens?

Gijsbert: 21:15

Ja, meestal wel.

Martin: 21:16

Want dat is het voordeel van mij, ik zit al wat langer in dit vak, ik heb meer opdrachten dan tijd, en dan zeg ik meer. Maar ik heb ook geen zin erin. Ik heb echt geen zin in, als ik ergens mag komen en een advies geven, en het komt in een la. Dubbele tarief heb ik wel eens een keer gekregen. Maar doe het niet, joh, als er niks mee gebeurt. Dan heb ik toch helemaal geen zin in. Ik wil dat vuurtje zien, ik wil zien, dat je het belangrijk vindt. Ik word blij van, als ik hoor hé, we hebben de drie dingen toegepast, het werkt. En ik ga geen advies geven voor bedrijven, die dan af kunnen vinken ja, we hebben de personas gedaan voor 30k zijn Doe ik niet aan mee. Daarna, hoe krijg je nou je mensen mee? Dat is organiseren, op de agenda zetten, iedereen spreektijd geven Met elkaar, die website doorlopen, dat ik altijd wat in de trainingen doe. En het verbaast me nog wel eens, dat ik in trainingen doe en zeg nou, ga nou eens een keer je eigen website door, en ze schrikken zich het apenjour, maar hoe lang werk je hier? nou, ja, ruim twee jaar. Maar dit doen we dus niet. En dan komt de kalerman omdoekijken, en kalerman is what you see is all there is. En als jij nooit je eigen website ziet, dan vind je altijd wel weer wat leukers Of wat makkelijkers. Dan gooi je dan weer 20.000 euro in de AdWords. Afvinken, klaar En door. Verantwoordelijkheid nemen. Dus je mensen meenemen, laten zien, dat jij het ook snapt.

Martin: 22:36

Op de agenda zetten Conversion Friday of Copy Monday. Copy Monday is elke maand je belangrijkste tekst doorlopen. Conversion Friday gaat hoog over. Dat is ook elke kwartaal. Even kijken, hoe is het met je performance? Zijn alle randverwaarden goed? Oké, hoeveel budget hebben we in AdWords gestopt? het er eigenlijk heen? Kunnen we al een beetje overleven? naar SEO, hoe staan we daar? Dat is gewoon je e-business draaiboek op orde hebben. Dat doe je elk kwartaal. Hoe krijg je nou de top mee? Betrekken, stuur je top maar eens. Ga maar eens een keer je website opnemen in een Screencastify en video's. Laat vijf mensen maar eens een keer de website testen en de pijn top toe. En alles heeft te maken met gedrag. Als mensen de pijn niet voelen, komen ze niet in actie. Wij hebben een rol. Als men er op jouw rol maak inzichtelijk, wat jouw klanten elke dag voelen, heb je daar nog trucs of tips in dat je zegt, van joh, laat die pijn voelen.

Gijsbert: 23:27

behalve een video, waarbij je je eigen site laat zien, zijn er nog andere dingen, die je gezien hebt, die super goed werken.

Martin: 23:32

Ja, pizza sessies met klanten. Nodig ze uit, laat ze meelopen, laat ze het ervaren En betrek ze erbij. Vraag ze ook wat zou jij willen verbeteren? Gun hun ook een test. Dat dan, en als daar een goede AB-test uitkomt, deel dat dan mensen, geef ze een compliment.

Gijsbert: 23:54

Het is betrekken, en als je dat nou doet, wat op zich, weet je, het klinkt Ja, je gaat het pas zien, als je het door hebt. Ben jij ergens in een situatie gekomen, waarbij je dacht Nou oké, mijn opdrachtgever is mee, ik weet, hoe het moet, ik ga vertellen, hoe het moet. Maar Dus heb je een voorbeeld, waarbij het gewoon echt niet gelukt is. En waarom is dat?

Martin: 24:16

Daar moet ik hard nadenken. Dus dit is een voorbeeld, waar het echt niet gelukt is.

Gijsbert: 24:20

Dus jij dacht, dit gaat hem worden. We gaan echt aan de slag. We gaan super gave content, we gaan neuromarketing, we gaan conversie omhoog, team gaat mee, management is mee, en toch is het niet gelukt.

Martin: 24:37

En waarom Sometimes you win, sometimes you learn. Ik heb ook heel veel geleerd. We hadden een concept. Dat was het concept, wat nog steeds goed draait Mikazu Vakantiehuisplatform. Het concept mogen ontwerpen bedenken.

Martin: 24:50

De eerste jaren haak ik graag aan, dan moet het lopen. Als het eenmaal loopt, moeten andere mensen het gaan managen, dan kunnen ze dat veel beter dan ik. Daar kwam ook een verhaal uit Van huiseigenaren, die zeiden Ja, we willen eigenlijk wel ons huis verhuren, maar niet altijd aan vreemden, ook aan bekenden, en we vinden het vaak wel een beetje vervelend, om daar geld voor te vragen. Een soort vakantiehuis En dan een systeem, waarin mensen dat kunnen boeken Voor een verdedigend tarief, dan hoeven wij het niet te vragen, en dat klonk heel goed. En wij kregen die vraag wat vaker? Dus wij hebben dat gebouwd, website klopte, alles klopte, het zond live, we wilden niks, cinema klopte, en dit klopt, en wat bleek? dus wij testen, praten met mensen, en wat bleek, wat mensen zeggen, is vaak niet, wat mensen doen, want ja, nee, dat willen we wel, maar in the end willen we er niet voor betalen.

Martin: 25:46

Dus mijn grootste les zo snel mogelijk valideren En zo snel mogelijk kijken, of iets werkt of mensen er echt op zitten te wachten. We noemen dat ook wel eens in de growth hacking wereld we of mensen er echt op zitten te wachten. We noemen dat ook wel eens in de growth hacking wereld. We noemen dat ook wel smoke testing. Smoke testing is zeg maar een idee op de basis van data valideren. Ik zal een voorbeeld geven.

Martin: 26:07

Stel je voor, je werkt voor een pizza winkel en je hebt zeg maar zowel fysiek locaties als online, en je hoort heel vaak van oké, mensen, die als eenmaal een fiets hebben, en ze hebben de keuze gemaakt, ja, die wil ze het vandaag hebben. Ik zit ook zo in elkaar, dan heb ik iets, en dan wil ik het nu hebben. Dus, wat nou, als ik die fiets Even op basis van een postcode, huisnummer Op de site kan controleren, waar ligt het nog in voorraad? Nou, vroeger bij D-Re. Dat kostte hartstikke veel tijd. Dan ben je echt drie maanden verder. Moet ik het helemaal uitzoeken? En dan, nou, jongens, ik denk, dat ik kan gaan werken.

Martin: 26:41

Het heeft best wel impact op systemen. Het gaat ongeveer een paar ton kosten. Ik roep maar even wat? Even zo, ja, wat doet een growth hacker? Die zegt Klim idee, ik zet het morgen live. Ja, wat ga je doen? Ik zet het morgen live. Hoezo? Ik zet gewoon een linkje Daaronder Check op basis van postcode, huisnummer Of deze fiets op voorraad is. Dan kom je op een landingspagina. Daar staat excuus. We zijn op dit moment nog druk bezig om het bouwen van de tool.

Martin: 27:06

Not Maakt niet uit, maar we hebben even een telefoonnummer. Je kan nu meteen bellen. En, jongens, als niemand op dat linkje klikt In één maand, dan weet je, dan kan je die drie tonnen in je zak houden. En als heel veel mensen op die link klikken, dan weet je, ik heb tractie, en dat doen we nu ook. Dat heb ik echt wel geleerd. Heb je een business concept? Heb je een idee? Ik ben nu bezig met Remi Gieling.

Martin: 27:31

Van AI hebben we copyaiwritingcom. Die website is een anderhalf uur in elkaar gezet met HubSpot. We zien in nu twee maanden tijd 500 aanmeldingen. Kennelijk is het attractie, dat mensen iets willen weten over AI en copywriting. Ja, en dan kan je gaan groeien.

Martin: 27:46

Dus dat heb ik wel geleerd. Dus ga je idee met zo min mogelijk kosten zo snel mogelijk valideren, want ook al klopt, alles moet wel aanslaan, en wat mensen zeggen, is niet altijd, wat ze doen. Ik had nog een vraag over, hoe jij jezelf nog ontwikkelt. Vaak wordt gezegd, als je met de poten in de klei staat, dan ontwikkel je jezelf Die 70%, die je ook benoemt, dan ga je voor jezelf beginnen en stap je als het ware een beetje uit. Dan heb je dus de beproefde ervaringen van voren.

Marc: 28:14

houd je jezelf nog up-to-date, en zijn er überhaupt nog nieuwe ontwikkelingen? Zijn er nog een achtste inzicht, die ontstaat bij Kahneman, of hoe zie je dat zelf?

Martin: 28:24

Ik zit er natuurlijk middenin. Maar hoe ik mezelf blijf, ontwikkelen is vooral met nieuwe technologieën, hoe mijn brein werkt. Ik moet me helemaal onderdompelen. Dus brein werkt, ik moet me helemaal onderdompelen. Dus ik lees veel, ik kijk veel, ik ga veel naar events, ik ga horen, en dan hoor ik ook heel veel lucht en heel veel bla, bla En heel veel, dat over de tools gaat. Ik absorbeer dat en ik probeer, het in Jip en Jannike taal terug te brengen. En hoe ik leer is, door presentaties te maken Tot de kern te komen, en hoe ik leer is, door presentaties te maken Tot de kern te komen, en dat kost keiveel tijd. En hoe word je dan verrijkt? Ga je op YouTube Of zit je op TikTok.

Martin: 29:02

Ik bel heel veel mensen. Ik bel heel veel ondernemers Hé, hoe ga jij er mee om? Ik bezoek veel evenementen. Ik kijk naar mijn eigen werk, en het mooie is, ik ben zowel trainer als ondernemer. Platform met schijfwoord brein, daar heb ik ook een planning voor nodig, daar hebben we ook websites voor nodig, daar moet ik ook de reviews aanpassen, en daar loop ik ook vast, dat mijn brein altijd wat leukers weet, om aan die website te werken. Dus ik weet, wat de pijn is, en omdat je er middenin zit, snap ik ook. Als trainer is het natuurlijk heel makkelijk, om even te zeggen Ja, ik vind dat niet goed, niet uit. Want ik weet, hoe moeilijk het is, om een goede website neer te zetten. Ik weet, hoe moeilijk het is, om het te managen. Dus ik daag mezelf uit, door het te doen, door gewoon met je eigen website bezig te zijn. Dat heb ik altijd al gedaan En ik daag me uit, om van iets, wat complex lijkt, iets heel simpels te maken. Dat doe ik nu onder andere met ChatGPT.

Martin: 29:48

Volgende week start de eerste deep dive bij e-mails, en we gaan het super simpel houden, want als jij niet snapt, waar je heen wil, gaat geen enkele tool jou helpen. A fool with a tool is still a fool, en dat vind ik wel het grappige, hoe ons brein werkt, en mijn brein ook, want je ziet weer een post voorbij komen op LinkedIn 500 tools, die doen normaal. Joh. Ons brein kan maar drie dingen onthouden. Wat denk je met 500 tools? Maar het brein wil het hebben, want die wil een quick fix. Daar gaat het niet om. Wat ga je doen met die content? Wat betekent dat voor jou? Wat heb je de afgelopen twee weken gedaan met content? Hoe belangrijk is die content? Ga dat soort vragen stellen, eerst waarom, en daarnaast kijken, hoe gaat zo'n tool je helpen, om het efficiënt te doen? Maar als jij niet begint, met het einde voor ogen, is het een heel duur speeltje.

Gijsbert: 30:41

Zie je het ook als een verschuiving?

Martin: 30:42

van jouw rol en misschien wel jouw vakgebied, dat je in de loop van de jaren ook met andere dingen gaat bezighouden. Die basis is er wel. Dat doet het een ander. Je gaat je meer op het innovatiestuk vasthouden. Zeggen van nee, dat hoort bij elkaar, nee, bij mij hoort.

Martin: 30:59

Mijn rode draad is Hoe maak ik van een zoeker een boeker? Klaar, en van zoeker een boeker klinkt vaak heel commercieel Van oké, een bestelling, maar van zoeker een boeker is ook. Hoe kom ik bijvoorbeeld bij de arts aan tafel? Of hoe schrijf ik een mail, waarin iemand met mijn standpunt meegaat? Hoe gaan mensen mijn e-book downloaden? Hoe gaan mensen meedoen met een cursus? Maar meedoen met een cursus is geen doel. Hoe gaan mensen de cursus afmaken? Hoe krijg ik het gedrag, dat ze naar module 1, naar module 2 gaan En dat ze een certificaat aanvragen En dat ze bij de review masterclasses komen Want er zitten ook review masterclasses bij En dat ze na een jaar andere aanbevelen? Allemaal gedrag, belangrijkste. Maar het spel blijft hetzelfde. Maar wat ik wel heb ervaren, is dat, om het spel te kunnen spelen, moet je snappen wat ziet het brein, hoe kijkt het brein en hoe maakt het keuzes. En als dat niet in jouw kennis zit, dan ga je de komende jaren heel zwaar krijgen, omdat het brein kan steeds minder aan. D us, we moeten naar simpele communicatie, verleidelijk en meteen pakken.

Marc: 32:12

Dus we moeten naar simpele communicatie, verleidelijk en meteen pakken. Daar had ik nog een verdiepende vraag over Is het de jeugd, maar ook wij? alles gaat ook naar het mobielstuk nu toe. Dus een websiteautomatisatie op een desktop, is dat dan überhaupt relevant? Maar op zo'n schermpje kun je natuurlijk helemaal weinig plaatsen. Heb je niet de angst, dat het allemaal hetzelfde gaat worden, omdat het zo dat elke boodschap op elkaar gaat lijken?

Gijsbert: 32:33

Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar, want als iedereen jouw training gedaan heeft, dus alle bedrijven doen het, en ze doen het allemaal fantastisch, dan is het toch allemaal hetzelfde. Wat is dan nog onderscheidend voor de klant?

Martin: 32:45

Nee, kijk, elk bedrijf zijn eigen segmenten en zijn eigen doelgroep. Het is niet een one trick pony. Stel, dat jij zegt Ja, alles gaat mobiel, ja, no way. Op onze website is 70% desktop. Ken je cijfers? Snap de data. Natuurlijk gebruikt Google wel mobile only, om dat te indexeren. Maar als je 70% vanuit desktop krijgt, zorg maar, dat dat goed is.

Gijsbert: 33:10

Nee, daar ben ik het mee eens. Onze groep komt juist wel in die 70%, het is wel die jongeren. Het scheelt natuurlijk een beetje per marktgebied En mobiel.

Martin: 33:18

Ik heb twee kinderen, isa 17, luc 15. Ja, die doen alles mobiel. Maar het punt is snap je doelgroep, leef je in de doelgroep, weet wat de data is. Wij werken altijd data gestuurd, en dat zijn jouw feiten. En ga met die feiten, die voor jou werken, ga daarmee aan de slag En zorg, dat elk contactmoment met de klant, of dat nou via een mobiel is of via een desktop, of via een-op-een of via een mailtje, zorg, dat elk contactmoment een waarde toevoegt.

Gijsbert: 33:48

Doe jij het nu nog steeds overigens, want je bent natuurlijk begonnen bij D-Reis, dat gewoon in de shop stond, iets, wat echt interactie opleverde, wat tof is. Neem je dat ook mee in je tekstschijven? Want er zijn natuurlijk gewoon partijen, die fysiek en online zijn, terwijl de fysieke wereld dan dat type schijven niet wordt meegenomen. Heb je een?

Martin: 34:05

voorbeeld. Wat bedoel?

Gijsbert: 34:08

je, dat de website wel super goed gedaan is. Maar als je dan in de winkel komt, dan is de display echt niet best.

Martin: 34:15

Ja, het gaat om. Dat is wel mooi. Ik zie heel veel bedrijven. Die hebben dan een huisstijl En een merk. Zo willen we, dat mensen ons zien. Jouw brand Is elk contactmoment, dat mensen met jou hebben. En die denken niet, ik ben nu online en offline, dus het hele verhaal moet kloppen.

Gijsbert: 34:36

Maar de principes zijn toch gewoon in beide kanalen hetzelfde. Bij de kanalen hetzelfde.

Martin: 34:44

Alleen gedrag wordt bepaald door je omgeving. Dus je moet goed weten oké, met wie ben ik in gesprek, waar zitten we in de funnel En wat is de context? En zit iemand te wachten op mijn tekst of niet? Dat is wel essentieel. En als iemand in de winkel komt, dan heeft hij veel meer aandacht voor jou Dan iemand, die online helemaal niet zit te wachten op jouw tekst. De essentie blijft hetzelfde. Dus, wat is jouw gewenst gedrag En hoe ga je mensen

Gijsbert: 35:08

Zie je, dat bedrijven ermee worstelen, om dat tegelijk te doen? Want ik kan me voorstellen, als iemand uit een online afdeling bij jou komt En dat gaat toepassen, dat het prima werkt. Maar fysiek is een andere afdeling, andere mensen zijn niet getraind. Dus hoe zorg je?

Martin: 35:20

Ja, dat heeft met management wel te maken. Kijk, ik denk, als je bij een Coolblue klopt alles erin de puntjes, want die hebben gewoon hun hele filosofie in alles doorgevoerd, in alles, want van de brievenbus, tot je komt, tot het pakje, hoe je krijgt, tot de wachtmuziekje, die hebben dat in alles doorgevoerd. Maar dat is weer het belang van zo'n Pieter Zwart, die vindt dat belangrijk, en die controleert dat ook echt. Er zit echt een verschil tussen zeggen, wat je doet, en doen, wat je zegt, en dat heeft met de intentie van het bedrijf te maken. En ik zie heel veel bedrijven stoeien. En het grootste gevaar, wat ik bij de meeste bedrijven wel tegenkom Ja, het ligt aan de techniek, ja, het ligt Weer, de jamaat, het zijn excuses.

Gijsbert: 36:03

Waar ben je nou, als je terugkijkt en je moet één iets noemen? Waar ben je nou absoluut het meest trots

Martin: 36:11

Toch wel op mijn prijs bij Beekestein Business School, en dat was de best beoordeelde. Je had het gek van jezelf te zeggen, maar ik was bij Beekestein altijd bedacht. We gaan een keer alle cijfers van het hele jaar, ik heb honderden beoordcenten, en ik was de eerste keer, dat ze deden, ja, zilver, nummer twee, tweede keer zilver, en toen was ik er klaar mee Uiteindelijk keer nummer één geworden. Ik mag wel structureel in de top tien zitten, maar het is gewoon, omdat je het lesgeven leuk vindt. Je bereidt je altijd goed voor. Ik weet altijd, ik heb net zoals vandaag heb ik ook een sessie, ik weet precies, wie in de zaal zit. Ik check alle LinkedIn-adressen, omdat ik gewoon weet, dat mensen herkend en erkend willen worden En zou ik ook willen. Dus ik bereid me heel goed voor.

Martin: 36:56

Maar het meest trots is op de Beekstein Business. Maar ik ben afgelopen jaar ben ik benoemd als beste zelfstandig ondernemer van het jaar Potty Awards, en dat voelde ook als een compliment, doordat ik dan de combinatie maak tussen trainen en ondernemen. Maar als ik echt moet kiezen, dan ga ik toch stiekem wel voor Beekstein. We komen in een afronding van het gesprek. Een onderdeel daarvan is ook de toekomst Voor jezelf, waar je misschien naartoe groeit, maar ook van, wat er nog gaat komen. voor de jongeren van tegenwoordig.

Martin: 37:24

Heb je een soort, een soort van mentorrol. Zie je naar jongeren, die het vak nu eigen gaan maken, of schoolverlaters, hoe zie je die ontwikkeling? Want zij hebben het met, wat ik straks over mobiel had. Zij zijn natuurlijk heel actief mee. Is het voor hun anders, gaat het anders voor hun werken, of is de basis hetzelfde? Ik vind het wel spannend.

Martin: 37:42

Ja, ik heb een mentorrol, Mensen, die willen Daar energie van, want bijvoorbeeld ook bij de City Market Amersfoort iemand ook van in de vijftig, maar die wil. Maar als ik kijk naar mijn eigen, ik heb een mentor ook van mijn eigen kinderen, want die zitten nu via VWO. Die zie ik ook nu struggelen met chat, gtt, die krijgen al straf. Maar mijn dochter zegt, ik werk helemaal niet ermee, en ik moet nu al laten bewijzen. Dus werk helemaal niet ermee, en ik moet nu al laten wijzen. Dus het gaat heel raar worden. Ik ben een klein beetje heel positief, maar ook een klein beetje angstig met nu, wat er allemaal gaat gebeuren.

Martin: 38:18

Wat leren je daar nog? Want ik weet dat leren, dan moet je het echt gewoon opschrijven, je moet het doen, je moet het halen, je moet het snappen. En als het daar zomaar wordt van oké, ik ben een marketeer, ik voer wat in, check het niet eens, dat vind ik wel heel eng worden. Dus ik zie wel een rol daarin, dat mensen, hoe ga je leren, het leerproces? Ik heb het antwoord er echt niet op, maar ik wil dit ook leren, want ik wil deze kennis. Ik mag wel eens weten ik heb dit boek geschreven Voor mijn kinderen, gewoon klaar, dat ik hoop, en ze zullen niks aan nemen van hun vader, maar dat ik hoop, dat, als zij over een tijdje dit ook gaan werken, als je dit snapt, jongens, als ik dit twintig jaar geleden eerder wist, nou, dan had ik wel nog meer bereikt. Dus ik heb zeker een mentorrol. Vind ik het spannend, retenspannend.

Gijsbert: 39:08

Ik ben heel benieuwd. Ik heb een start-up gehad, dus, als ik in het buitenland was, dan stopte ik altijd bij mooie kleine merken en producten, en de kinderen werden helemaal debiel van Papa. Kunnen we nou eindelijk door? Hebben jouw kinderen dat ook, dat? ze zeggen van papa, je bent het aan het toepassen op mij.

Martin: 39:24

Ja, natuurlijk, want ik zal een voor. Het was nog jong, hoor, ik heb alles toegepast op mijn kinderen, het gaat nog goed. En dan wil ik bijvoorbeeld met mijn zoon Luc Wil ik even naar het park. En dan kijk ik weer naar die psychologie, en dan zei ik Luc, zullen we even naar het park gaan? Nou had hij al geen zin. Zeg nou, oom Martin, tom Keuze geven Hopse plus 1. En dan zei ik Luc, wat zullen we doen? Zullen we even hockey of voetbal in het park? Nou, zie je dat brein even een schokje maken. En dan hockey, oké, luc. En dat lukt drie keer. Dus, nee, mooi is, ze leren het, ze zien het. Maar er zijn wel twee woorden thuis verboden, dat is Cialdini en Fock. Zeg maar, bg, fock, dat moet ik thuis niet meer aankomen.

Martin: 40:08

Maar het leuke is wel, ik zat laatst tv te kijken, en toen waren ze ook nog jong, en toen zeiden ze van Hé, kijk eens, hier zit wel heel veel Cialdini in. Ik zei oké, nou, ze hebben het in ieder geval door. En wat ik hoop En wat ze gaan doen, is, dat ze snappen, hoe dit snappen, hoe jij ermee omgaat, wat jouw intentie is. Je kan een hamer komen op te knutselen, maar je kan een hamer komen, op dingen kapot te maken. Wat jouw intentie is, dat zie je zelf. Maar dat je het moet snappen, dat ben ik van overtuigd, het is goud. Ik moet zeggen Kijk, ze zitten alle twee al 25 is natuurlijk wel belangrijk.

Martin: 40:50

Het is gewoon zelf doen, en dan maak je het ook eigen.

Gijsbert: 40:53

Ik wil je heel erg bedanken voor deze podcast Super leuk, ook voor ons de eerste.

Marc: 40:59

Succes in ieder geval Gewenst, en ik ben heel benieuwd naar een volgend boek. Maar vooral succes met je nieuwe chatgpt boek.

Martin: 41:07

De tweede druk is uit.

Martin: 41:08

De eerste druk was november. 3000 boeken zijn afgekocht Wauw, in nog geen vier maanden tijd. Dus de tweede druk ligt nu klaar, en ik ben wel gepakt. Dus over twee jaar komt wel weer, wat denk ik? En de Wim, de groeten Ja, wim is briljant, jongens, ga Wim. Je mag weten, het voelt voor mij Elke keer, als ik die man spreek, hij heeft echt marketing gedaan, geleerd Vanuit Veugelen. En elke keer, als ik hem bij spreek, ik voel me net zo'n kleinkind In zo'n kampvuurtje van die Indianen, en ik geef Wim heel graag de spreekstok. En wat ik mooi vind, is dat de kennis van Wim 40, wat ik mooi vind, is, dat de kennis van Wim 40 jaar kennis zit verpakt in dit boek. Daarom vind ik het zo goud. Ik moet zeggen, er zat een mooi stukje in over een tip, ook een podcast tip van Daan Smit over de principes van Secret Vögelen. Ja, fantastisch, om te horen, hoe Wim daarmee is begonnen.

Martin: 42:08

Dus een dikke tip ook, om dat te gaan beluisteren. Een dikke tip mooi.

Gijsbert: 42:11

Dankjewel, Gijsbert jij ook bedankt. Marc jij ook bedankt Tot de volgende, en Martin jij ook.

Marc: 42:15

Ja, leuk, jongens, Dankjewel Dank, je Ga er mee door Hoi.

People on this episode